انادایز الومینیوم

انادایز

انادایز

انادایز الومینیوم===> انادایز با آلوپرس(اینجا)

انادایز الومینیوم یا ابکاری دلایل مختلف و موجهی دارد.

به علت متخلخل بودن سطح آلومینیوم و وجود فرورفتگی های میکروسکپی بر آن و پُر شدن این فضاهای کوچک با هوا، رنگِ مالیده یا پاشیده شده بر سطح آلومینیوم فاقد چسبندگی کافی بوده.

به همین دلیل بر اثر تغییر درجه حرارت محیط و خود ورق آلومینیوم، و منبسط شدن هوای داخل خلل و فرج، لایه ی رنگ طبله کرده و جدا می شود.

این کاستی ها با انجام فرآیندی بر روی سطح آلومینیوم که به آن «آنودایز کردن» می گویند، برطرف می شود.

انادایز کردن نوعی «آبکاری» است.

این کار در عین سادگی یکی از اسرار مگوی بازار کار است.

حالا ما در زیر چند روش برای انادایز کردن را ذکر می کنیم.
برای انادایز کردن آلومینیوم، قطعه ی کار باید در یک وان آبکاری قرار گیرn.

با آزمایش غلظت های مختلف الکترولیت از 10 تا 70 درصد، و زمان عمل بین 10 تا 30 دقیقه، می توان روکش بهینه را به دست آورد که در برابر پِرِسکاری و دیگر عملیات مکانیکی مقاومت کافی داشته باشد.
استفاده از الکترولیت شامل اسیدسولفوریک و اسید اگزالیک (جوهر تُرشَک) باعث ایجاد روکش متراکم تر و در نتیجه مقاوم تر در مقابل سایش است.

نتیجه ی انجام فرآیند ، پوشیده شدن سطح قطعه ی کار با لایه ی نفوذناپذیر «اکسید آلومینیوم» Al2O3 خواهد بود.

این لایه از اکسیداسیون و فساد تدریجی قطعه جلوگیری کرده و در عین حال سختی مکانیکی آن را افزایش داده، و اثر سایش یا خراشیدگی را بر سطح قطعه ی کار کاهش می دهد.

جهت افزودن بر ثبات لایه ی اکسید آلومینیوم، لازم است که پس از پایان و شستشوی کار، آن را در محلول داغ 10% «بی کرومات پتاسیم» به فرمول K2Cr2O7 قرار داد.

برای رنگ کردن پس از انادایز و شستشو با آب تمیز و فراوان، قطعه ی کار را در محلول رنگ های آلی در دمای 70 تا 80 درجه ی سانتی گراد به مدت 10 تا 20 دقیقه قرار داد.

قطعه ی رنگ شده شستشو داده می شود تا جایی که دیگر رنگ پس ندهد.